Mavi Orkide Gerçek mi?


Mavi orkide gerçek mi?

Mavi Orkide

Mavi orkide bir çoğumuz tarafından bilinen çok güzel görünümlü bir orkidedir. Mavi orkideler Hollanda'da üretilmekte ve bir çok Dünya ülkesine buradan yollanmaktadır. Türkiye'ye de mavi orkidelerin büyük bir kısmı Hollanda'dan gelmektedir. Mavi orkideler erkeklere ve bayanlara hediye edilebilmektedir. Gelelim asıl konumuza; Ülkemizde popülaritesi giderek artmakta olan mavi orkide gerçek mi? Yani piyasada satılan mavi renkli orkideler ırk olarak mavi renkte mi açmaktalar?

Mavi renkli orkideler gerçek midir?

Hemen cevaplayalım; mavi renkli orkideler gerçek değil arkadaşlar. Orkidenin bu renkte çiçek açması orkidenin cinsi yada orkide bakımı ile alakalı değil, özel bir boya maddesi ile sağlanmaktadır. Orkide dallarından boya maddesi çektirilerek mavi orkide çiçeği elde edilmektedir.

mavi orkide çiçeği

Peki mavi orkideler her zaman mavi renkli çiçek açar mı? Bunun da cevabı; maalesef ki hayır. Mavi renkli orkide çiçeği; çiçek döküldükten sonra yeni çiçeklenme döneminde mavi renkli açmamaktadır. Bu orkideler yeni çiçeklerini beyaz renkli açarlar. Yani mavi renkli bir orkide aldığımız zaman çiçekleri sadece bir kez mavi renkte görebiliyoruz.

Mavi renkli orkide ne zaman beyazlar?

Mavi renkli orkide ne zaman beyazlar

Mavi renkli orkide evinizde bir süre mavi renkli kalacaktır. Sonrasında ise mavi renkli çiçekler yavaş yavaş beyazlamaya başlar ve sonrasında çiçekler kuruyarak dökülürler.

8 yorum:

  1. Mavi orkide gerçek mi?

    YanıtlaSil
  2. Mavi nası açtırırız bide onu deseniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstteki yazıyı okuyun..Mavi yada kırmızı yapabilirsiniz ..Bu besinler ile istediğiniz şekilde şırınga ile gövdesine renk olarak küçük kurabiyelerde yapabilirsiniz...

      Sil
  3. Nası açtırcaz mavi onuda söleseydiniz keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminönü den Besin olarak mavi yada kırmızı alın.2 ayrı şırıngayı yavaşça zerk edin...

      Sil
  4. Mavi veya kırmızı alın.Eczaneden 2 tane filan şırınga alın Boyama kısmını şırıngayla gövdeye nazikçe bırakın...

    YanıtlaSil
  5. Besin olarak mavi yada kırmızı demişsiniz bi adı veya markası var mı ona göre alalım

    YanıtlaSil