Orkideleri Coşturan Sarımsak Mucizesi


Sarımsak orkide bakımı çiçek açtırma

Bugün yurt dışında oldukça popüler olan sarımsakla orkide bakımı yöntemini öğreniyoruz. Sizinde bildiğiniz gibi doğru orkide bakımı yapılmadığında; orkidelerimizin yaşam döngüsü kısalıyor ve çiçeklenmeyi bırakıyorlar. Hatta bazı durumlarda sararan yapraklar, hastalanan orkide kökleri karşımıza çıkabiliyor. Bugün vereceğimiz sarımsakla yapılan orkide bakımında ise orkidelerin daha sağlıklı bir yapıya büründükleri ve çiçek açmada artış gözlemlenmiştir.

Sarımsakla orkide çiçeklendirme yöntemi için yaklaşık süre 15 gün. Bu süre içinde orkide yapraklarındaki rengin daha sağlıklı olduğu ve yeni çiçeklenmelerin başladığı görülüyor. Yapacağımız sarımsaklı bakım için 3 malzeme kullanıyoruz. Bunlar;

  • 2 baş sarımsak
  • 1 Adet aspirin
  • 1 Litre su

Orkide coşturan sarımsak bakımı nasıl yapılır?

Sarımsakları doğrayıp suyun içerisinde 24 saat bekletiyoruz. 24 saatlik sürenin sonunda, sarımsakları süzüyoruz ve elde ettiğimiz suyun içerisine 1 adet aspirin atıp erimesini sağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı orkide sulama işleminde kullanıyoruz.

15 günlük süreç sonrasında sarımsakla yaptığımız orkide bakımının işe yaradığını, orkidenizin sağlığında düzelmeler olduğunu ve yeni çiçeklenmelerin başladığını göreceksiniz.