Orkide Kökleri Bize Neler Anlatıyor?


Orkide kökleri

Orkide Kökü

Orkide kökü bize orkide sağlığıyla ilgili çok fazla şey anlatıyor. Yeni bir orkide aldığımızda onun bizden ne istediğini öğrenmenin en kolay yolu orkide köklerine bakmaktır. Bu yazıda, orkide köklerinin renginin ve durumunun bizlere neler anlattığını öğreneceksiniz.

Orkide Sulaması Çok İnce Bir Çizgidir

Orkide sulama işlemi gerçekten de çok ince bir çizgi oluşturuyor. İdeal orkide bakımı için bu ince çizginin iki tarafına da geçmemek gerekiyor. Yani ne çok az, ne de çok fazla sulama yapmamalıyız. Yoksa bütün bunların, orkide için ciddi sağlık sorunlarını da birlikte getireceğini bilmemiz gerekiyor.

Peki orkide sulamasını doğru yaptığımızı nasıl öğrenebiliriz?

Bunu en kolay orkide köklerine bakarak anlayabiliriz.

Orkide kökleri, orkidenin ne zaman suya ihtiyaç duyduğunu, ne zaman fazla suyun içinde kaldığını bize söylüyorlar. Orkide kökleri bize orkidenin sağlık durumuyla ilgili bir çok bilgiyi veriyor. Orkide köklerinin görünümü, orkidenizin evinize ilk geldiğinde hangi bakıma ihtiyacı olduğunu ve orkidenin sağlık sorunları yaşamaya başladığında neyin yanlış olabileceğini bize söylüyor.

Sağlıklı Yeşil Orkide Kökleri

Orkide köklerine bakıldığında sağlıklı yeşil bir renk tonunda ise, bu orkidemiz için yeterli miktarda suyu verdiğimizi ve artık daha fazla suya ihtiyacı olmadığını gösterir.

Kırmızımsı Orkide Kökleri

Sağlıklı orkide kökleri her zaman yeşil olmayabilir. Bazı durumlarda ve bazı orkide çeşitlerinde kırmızımsı orkide kökleri de bitkinin sağlıklı olduğunu gösterebilir. Bu durumda köklerin diriliğine bakılması gerekmektedir.

sağlıklı orkide kökü

Grimsi Beyaz Orkide Kökü

Orkide kökü gri ve beyaza çalar bir renkteyse, bu orkidenin yeterli miktarda su almadığını gösterir. Bu durumda orkidemizi sulamamız gerekmektedir. Bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz "Orkide Sulama" adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kahverengi ve çürümeye yüz tutmuş orkide kökü

Orkide köklerinde böyle bir durumla karşılaştığınızda orkidenizde kök çürükleri oluşmaya başlamış yada başlıyor demektir. Bu durumda orkide sulamaya hemen ara vermelisiniz.

2 yorum:

  1. Özel günlerde herkes sevdiğine mutlu edebilmek için bir orkide gönderiyor. Ama kimse orkide bakımı ve orkide nasıl sulanır? bilmiyor. Makaleniz çok güzel çok iyi bilgiler edindim sayenizde teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bnm orkidelerimin yapraklarinda vuruşma var köklerinde ise bı değişiklik yok yeşil durumdular ne yapabilirim

    YanıtlaSil