Orkide Güneş Sever mi?


orkide güneş sever mi

Bugün sizlerden bize gelen sorulardan biri olan; orkide güneş sever mi? sorusunun cevabını sizlere veriyoruz. Güneş altında yeşillenen ve rengarenk çiçek açan bitkileri doğada ve bahçelerimizde görüyoruz. Hatta evde yetiştirdiğimiz bazı saksı çiçekleri de güneş ışığını seviyor ve daha canlı oluyorlar. Her çiçekte olduğu gibi orkide çiçeğinin de doğru ışığa ihtiyacı vardır. 

Fakat; orkidelerin güneş ışığı ile doğrudan temas kurmaları onlara faydadan çok zarar veriyor. Orkide güneş sever mi sorusuna verilecek cevap şöyle olmalı; evet orkide güneş sever ama bazı şartları yerine getirirsek. Peki hemen bu şartların neler olduğuna bir bakalım.

Orkidelerin güneş ışığı ile ilişkisi nasıl olmalıdır? Orkide güneş sever mi?

Orkidelerimiz güneş ışığını sever fakat; orkidelerin üzerine direkt gelen güneş ışığı onlara zarar veriyor. Özellikle yazın sıcak günlerde orkide çiçeğini güneşin altına koyarsanız çiçeklerinin döküleceğini ve orkidenize zarar vereceğinizi bilmeniz gerekmekte.

Güneş ile orkide arasında mutlaka bir perde olmalı ve güneş ışınları doğrudan orkidelerimizin üzerine gelmesini önlememiz gerekiyor. Buna dikkat ettiğimiz takdirde orkide güneş sever mi sorusuna gönül rahatlığıyla evet sever diyebiliriz.